Sidor

tisdag 30 augusti 2011

Smarta knep för bröd.

  • Om brödet blivit lite gammalt kan du först pensla det med vatten och sedan vira in det i aluminiumfolie. Baka brödet i ugnen på 180 grader i ca tio minuter och sedan är det som nytt igen.
  • Piffa upp bullar och annat vetebröd genom att doppa dem snabbt i mjölk och sedan grädda dem i ugnen ett par minuter i 200 graders värme. 
  • Förvara brödet i rumstemperatur och inte i kylskåpet. Ju kallare det är, ju snabbare torkar det. 
  • Gamla husmodersknep för att hålla brödet bra längre - ett halvt äpple i brödlådan håller det mjukt, en halv rå potatis förhindrar mögel.
  • Knäckebröd och kex som blivit lite mjuka och sega blir knapriga och fina igen om du värmer dem i ugnen några minuter. 
Källa: Lantmännen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar