måndag 2 april 2012
Påskbakelse
Eftersom det här är påskveckan och vi i HKK även pratar om kultur kopplat till mat så kommer det att bli en del påskbakelser den här veckan.
Bakelsen gör man genom att först baka en rulltårta som man sedan dekorerar med vispad grädde och en halv inlagd persika.
Rulltårta:
10 st bakelser
Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Fyllning:Hallonsylt, ca 1,5 dl
Garnering:3 dl vispgrädde
Persikor i sockerlag
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål än äggsmeten. Rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten och häll sedan i vattnet och rör om.
4. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5-7 min.
5. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
6. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
7. Bred på sylt och rulla ihop från långsidan.
8. Skär rulltårtan i 10 skivor.
9. Vispa grädden. Lägg grädde och en persikohalva på varje skiva.
Lycka till och glad påsk!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar