Sidor

torsdag 24 november 2011

Saffransbröd med surdeg

Mitt senaste experiment var att baka julens saffransbröd med surdeg. Jag utgick ifrån ett vanligt recept med saffransdeg, tog bort hälften av jästen och lade till 100 gram surdeg från min surdegsstarter som bor i min kyl. Degen fick jäsa första jäsningen längre än normalt och den jäste verkligen jättefint!


Vad drar jag då för slutsatser ifrån detta experiment? Jo, smakmässigt så kände jag ingen skillnad. Hade hoppats på att få en lite segare konsistens, en annan textur och lite syrligare smak (surt och sött gifter sig ju fint som bekant). Men jag kände inte så stor skillnad alls varken i smak eller konsistens. Jag tror att jag behöver öka på mängden surdeg med åtminstone det dubbla, och kanske ännu mer, till nästa bullbak!

Vågar du baka bullar eller saffransbröd med surdeg? Vad får du för resultat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar