Sidor

måndag 13 februari 2012

Bake-a-long med år 5

Idag bakade vi grahamsbullar i en bake-a-long med år 5. Jag visade före och eleverna gjorde efter och många fina bullar blev det!

Träna gärna hemma, receptet kommer här:

Grahamsbullar, 6 st

1/2 pkt jäst
1,5 dl vatten eller mjölk
1/2 tsk salt
1,5 msk socker eller brödsirap
1/4 dl matfett
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en degbunke.
2. Värm vätskan tills den blir fingervarm.
3. Blanda i salt, socker/sirap och matfett.
4. Tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig i några minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme. Låt degen jäsa i minst 15-20 minuter.
6. Knåda degen och baka ut den till 6 bullar, rulla dem släta.
7. Lägg bröden på en bakplåtspappersbeklädd plåt och låt dem jäsa i ytterliggare ca 20 minuter.
8. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar